Algemeen

Waar?
Heijningen

Een klein dorpje tussen Fijnaart – Willemstad – Dinteloord.
Onze leerlingen komen niet alleen vanuit het dorp zelf, maar ook vanuit het buitengebied (behorende bij Heijningen). Wij hebben zelfs leerlingen woonachtig in Dinteloord en Fijnaart.

 

Wat?
Passend Onderwijs op ’t Kompas

’t Kompas wil zich profileren als een basisschool waar modern en “passend” onderwijs wordt gegeven.
Wij volgen hierbij de richtlijnen van de onderwijsinspectie.

 

Hoe?
Interne en externe deskundigheid

Intern beschikken we momenteel over twee leerkrachten met een opleiding Master Special Educational Needs. Deze twee leerkrachten houden zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorgverlening binnen het basisonderwijs.
Dit heeft onder andere al tot gevolg gehad dat er binnen onze basisschool onderzoek kan worden gedaan naar dyslexie en in samenwerking met Edux Onderwijsadvies een onderkennende dyslexieverklaring kan worden afgegeven.
Ook is er een protocol ontwikkeld voor (hoog)begaafdheid, in samenwerking met Edux. Onze school neemt ook deel aan het excellentieprogramma van Stichting De Waarden.
Tevens is er een handelingswijze ontwikkeld voor het omgaan met sociaal-emotionele problemen.

Bij de keuzes van onze lesmethoden hebben wij gelet op de bruikbaarheid in de combinatiegroepen en de wijze waarop de leerstof kan worden aangepast aan de behoefte van elke leerling.

De school is inmiddels geheel voorzien van digi-borden.

 

Waarom?
Basisschool ’t Kompas

Voor een kleine school, als ’t Kompas, is Passend Onderwijs juist een voordeel, omdat de “grootte” van de school ons de mogelijkheid biedt om de kinderen optimaal te begeleiden.

Op ‘t Kompas zitten we nooit stil! Het volledige team werkt hard aan ons onderwijs, hetgeen uiteindelijk ten goede komt aan alle kinderen!

 

 

Schoolfruit

Basisschool 't Kompas doet mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. Informatie voor ouders. ...
[lees verder]

Kinderburgemeester

Van 1 oktober tot en met 7 oktober is het de Week van de Opvoeding. In de gemeente Moerdijk is het gebruikelijk dat een kinderburgemeester deze week v ...
[lees verder]

Afscheid meester Werner

Tijdens de slotdag op woensdag 4 juli heeft meester Werner afscheid genomen van 't Kompas. Op deze dag kwam Circus Rotjeknor bij ons op school, om sam ...
[lees verder]

Nominatie voor juf Wendy

Juf Wendy is genomineerd voor de verkiezing 'Leraar van het jaar' van BN de Stem! Een hele eer om genomineerd te zijn, zeker omdat de juf er zelf hel ...
[lees verder]